Παιδια εγινε μεταφορα των Post εδω... Συγνωμη που εγινε ετσι η κατασταση αλλα δεν γινοταν αλλιως να το φτιαξω, μιας και δεν υπηρχε ενα thread για τετοια θεματολογια για να μεταφερθουν... spiderdim
Θα πρότεινα να περιμένεις λίγο καιρό, σταμάτησε η παραγωγή των tide water και aquagate και περιμένουμε νέα αντίστοιχα προιόντα από την thermaltake και coolermaster αντίστοιχα
Τελευταία επεξεργασία από spiderdim. 05-09-2008 στις 17:47.
Tidewater? Α πα πα πα! Να σου πώ τι έχω πάθει με τις υδροψύξεις της Tt... Tρεις φορές RMA, δύο φορές ένα Bigwater και μια φορά ένα Tidewater plus που μου "έφαγε" το μισό pc μαζί του! Και όλα αυτά λόγω κακών υλικών. Κάποιοι από εδώ πρέπει να τα θυμούνται όταν τα έγραφα σε κάποιο άλλο forum...
Για εμένα, η υδρόψυξη πλέον δεν αξίζει. Κάποτε, την εποχή των P4 και των Athlon XP που ζεσταίνονταν σαν την κόλαση άξιζε. Τότε που ακόμα η αερόψυξη δεν είχε εξελιχτεί (φασαριόζοι ανεμιστήρες, ψύκτρες χωρίς heatpipes, κ.λ.π.). Σήμερα όμως με επεξεργαστές με χαμηλότερο θερμικό φορτίο, με ανεμιστήρες 120mm με κάτω από 20dB θόρυβο, με ψύξεις με heatpipes που έχουν πολύ καλή απόδοση, για εμένα το νερό δεν αξίζει! Εντάξει στις vga πιθανώς σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις να αξίζει... Οι διαφορές σε σχέση με μία καλή και σωστά στημένη αερόψυξη, θα είναι μικρές. Αν σκεφτεί κανείς το αυξημένο κόστος καθώς και το όποιο ρίσκο υπάρχει (αν και υπάρχουν ΜΗ αγώγιμα ψυκτικά υγρά, αλλά δεν είναι της ώρας να το αναλύσω) πιστεύω ότι δεν αξίζει (τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση). Στην τελική η υδρόψυξη δεν πάει την θερμοκρασία του ψυχόμενου hardware κάτω από την θερμοκρασία περιβάλλοντος (περίπου στο +10 από αυτήν κυμαίνεται), ενώ μια καλή αερόψυξη θα σε πάει στο +18c/+20c Και σας το λέει αυτό άνθρωπος που είχε υδρόψυξη και στο sli και στην cpu! Αλλά πέρασα ξανά σε αέρα και είμαι πολύ περισσότερο ικανοποιημένος τελικά από το νερό όσο και αν ακούγεται παράξενο.
Τελευταία επεξεργασία από spiderdim. 05-09-2008 στις 17:47.
AMD Phenom II 955 rev. c3 Black Edition, Asus Crosshair II, Thermalright True Black 120, 8gb DDR2 Kingston HyperX 1066, 2x Gainward GTS450 Golden Sample@sli, 2x WD 500gb AALS 32mb cache RAID-0, 1x Seagate 500gb 7200.11 32mb cache, 1x 500gb WD AAKS 16mb cache, WD My Book 500gb + Lacie silverscreen 500gb, SB X-Fi Platinum, Tt Toughpower 1200w, DVD LG, DVD/RW NEC Labelflash, Coolermaster HAF 932, Acer 2016w widescreen - Powered by Win7 Ultimate x64
Work PC: AMD x2 3800+, Asus A8V Deluxe, 2gb DDR1 Kingston, Gigabyte Radeon 4650 1gb AGP, WD 160gb Caviar & Seagate 160gb@Raid-0, SB Audigy, Tt Toughpower 700w, DVD LG, DVD/RW LG Lightscribe, Acer 19'' widescreen - Powered by Win7 Ultimate
Έχω 2 tide water και δεν είχα κανένα πρόβλημα... Και τώρα θα βάλω νερό σε ΟΛΟ το σύστημα, με peltier για να πέφτω κάτω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος βέβαια.
ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ Μόλις το είδα, στα tide water οι σωληνώσεις στο εσωτερικό του εκεί που λυγίζουν έχουν αρχίσει να κάνουν ρωγμές!Θα τους αλλάξω asap!
A ρε Candyman, φωτιές μου έβαλες!Ευτυχώς που το είπες και τους έριξα μια ματιά και πρόλαβα το κακό... Σε σένα τι πρόβλημα έβγαλαν τα tide water?
Τελευταία επεξεργασία από mihalis2001gr. 05-09-2008 στις 15:02.
Έχω 2 tide water και δεν είχα κανένα πρόβλημα... Και τώρα θα βάλω νερό σε ΟΛΟ το σύστημα, με peltier για να πέφτω κάτω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος βέβαια.
ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ Μόλις το είδα, στα tide water οι σωληνώσεις στο εσωτερικό του εκεί που λυγίζουν έχουν αρχίσει να κάνουν ρωγμές!Θα τους αλλάξω asap!
A ρε Candyman, φωτιές μου έβαλες!Ευτυχώς που το είπες και τους έριξα μια ματιά και πρόλαβα το κακό... Σε σένα τι πρόβλημα έβγαλαν τα tide water?
Αμα μιλάει ο Candyman.. Πάλι καλά να λές που σε "πρίζωσα" και το είδες πριν την πάθεις όπως εγώ... Εμένα κόπηκαν από το θερμικό φορτίο οι σωλήνες πριν τα waterblocks και είχα διαρροή και από τα δύο (είχα το plus). Just stay away...
AMD Phenom II 955 rev. c3 Black Edition, Asus Crosshair II, Thermalright True Black 120, 8gb DDR2 Kingston HyperX 1066, 2x Gainward GTS450 Golden Sample@sli, 2x WD 500gb AALS 32mb cache RAID-0, 1x Seagate 500gb 7200.11 32mb cache, 1x 500gb WD AAKS 16mb cache, WD My Book 500gb + Lacie silverscreen 500gb, SB X-Fi Platinum, Tt Toughpower 1200w, DVD LG, DVD/RW NEC Labelflash, Coolermaster HAF 932, Acer 2016w widescreen - Powered by Win7 Ultimate x64
Work PC: AMD x2 3800+, Asus A8V Deluxe, 2gb DDR1 Kingston, Gigabyte Radeon 4650 1gb AGP, WD 160gb Caviar & Seagate 160gb@Raid-0, SB Audigy, Tt Toughpower 700w, DVD LG, DVD/RW LG Lightscribe, Acer 19'' widescreen - Powered by Win7 Ultimate
Γιατί ρε παιδιά? Εκτός από την ποιότητα των σωληνών που τα πρόλαβα(αν δεν άλλαζα τους αρχικούς με αλφαδολάστιχα ίσως να έκλαιγα τώρα) έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση. Έριξαν τη θερμοκρασία από 110+ στους 50-55 σε load στις 7950gt
Τυχερέ mihalis2001gr.. δύο παρατηρήσεις θέλω να κάνω σχετικά..
Αρχικό μήνυμα από mihalis2001gr
Γιατί ρε παιδιά? Εκτός από την ποιότητα των σωληνών που τα πρόλαβα(αν δεν άλλαζα τους αρχικούς με αλφαδολάστιχα ίσως να έκλαιγα τώρα) έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση. Έριξαν τη θερμοκρασία από 110+ στους 50-55 σε load στις 7950gt
Δεν είναι μόνο οι σωλήνες. Έχε υπόψη σου ότι αυτές οι αντλίες οι επίπεδες που χρησιμοποιεί η Tt είναι πολύ κακής ποιότητας και έχουν την τάση να τα "παίζουν" γρήγορα. Δύο φορές έμεινα από αντλίες όπως σου είπα παραπάνω, και την τρίτη φορά στο tidewater είχα και την διαρροή.
Όσο για το κατέβασμα της θερμοκρασίας, είναι λογικό να δεις διαφορά με το νερό. Αλλά θα σου πώ κάτι. Kαι καλύτερες αερόψυκτρες να έβαζες θα έβλεπες δραματική διαφορά στις θερμοκρασίες. Αυτό γιατί οι μαμίσιες ψύκτρες συνήθως είναι της πλάκας.
Εγώ όταν έβαλα τις zerotherm πάνω στις 8600gt που είχα πριν κατέβασαν την θερμοκρασία από 90c-95c στους 60c (αναφέρω τις παλιές που είχα, γιατί τις 9600 δεν τις δούλεψα καθόλου με τις μαμίσιες από την στιγμή που τις πήρα).
Φιλικά...
Τελευταία επεξεργασία από Candyman. 05-09-2008 στις 22:02.
Και τώρα θα βάλω νερό σε ΟΛΟ το σύστημα, με peltier για να πέφτω κάτω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος βέβαια.
Είσαι σίγουρος για αυτό? Θα χρειαστείς να κάνεις μονώσεις και να προσέχεις πολυ.Εγώ θα έλεγα να πας σε waterchiller που μπορεί να σου κρατήσει τον cpu στους 2-3 σε ιντλε και μέχρι 6-7 full load.
Bookmarks