Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤέλοςΤέλος
Αποτελέσματα 1 μέχρι 10 από 32

Θέμα: Java problems

Προεπιλογή Java problems

Λοιπόν έχω ένα προβληματάκι στην Java. Καταρχάς χρησιμοποιώ τον compiler BlueJ.
    Γιατί οχι netbeans θα μου πείτε... Ε αυτόν θέλουν στη σχολή...

Λοιπόν πρέπει να φτιάξω ένα προγραμματάκι στο οποίο να έχει σαν όρισμα ενα μονοδιάστατο πίνακα κ το προγραμματάκι να διατάσει τα στοιχεία του απ το μικρότερο στο μεγαλύτερο και να επιστρέφει το στοιχείο που βρίσκεται στη μέση του πίνακα.

Στην αρχή ξεκίνησα λίγο παίζοντας κ αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα. Δεν μου επιστρέφει τίποτα το πρόγραμμα! Δεν μου βγάζει error ούτε όταν κανω compile ουτε οταν δίνω το ορισμα. Περιμένω να μου δώσει αποτέλεσμα κ αυτό δε δίνει τίποτα. Γιατι γίνεται αυτό?

Να κ ο κώδικας

Code:
    // Θα πρέπει καταρχάς να τα διατάξω. Στην συνέχεια θα του πω απλά να μου τυπώσει το μεσαίο στοιχείο

public class Median
    {

public static double[] med(double m[])
       {
           int len = m.length;
           double min[] = new double[len];

int p;
           if (len%2==0)
           {
               p=len/2;
            }
            else
            {
                p=(len+1)/2;
            }

for (int i=0 ; i<len ; i++)
           {
               min[i] = 2*m[i];
            }
           return min;
        }
    }
    Αφηστε το if. Ειναι για το προγραμμα που πρεπει να φτιαξω. Το θεμα είναι γιατί δεν επιστρέφει κάτι το return.
    Αυτοι που νομιζουν οτι τα ξερουν ολα ενοχλουν εμας που τα ξερουμε.....

Προεπιλογή

Το return επιστρέφει αποτέλεσμα (πίνακα double) για την συνάρτηση med που έχεις ορίσει. Έχεις βάλει κάπου στο πρόγραμμα κώδικα ώστε να βγάλει στην οθόνη (πχ με την system.out.println) τις τιμές του πίνακα min που επιστρέφεται από την med;

Προεπιλογή

Οχι. Ότι εχω γράψει είναι αυτό που έχω στείλει.

Προεπιλογή

Τότε είναι λογικό να μην βλέπεις τίποτα στην οθόνη. Η return δεν εμφανίζει αποτέλεσμα στην οθόνη αλλά επιστρέφει αποτέλεσμα στην συνάρτηση "εσωτερικά στον κώδικα" ώστε αυτό το αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί από κάποιο άλλο κομμάτι κώδικα (πχ για εμφάνιση στην οθόνη με κάλεσμα κατάλληλης εντολής). Τώρα εσύ εκεί κάνεις return ένα ολόκληρο πίνακα που έχει πολλές τιμές μέσα οπότε πρέπει να διαλέξεις τι θες να εμφανίσεις. Θες να εμφανίσεις όλες τις τιμές του πίνακα η κάποια συγκεκριμένη;

Για να εμφανίσεις μια μια τις τιμές του πίνακα min τον οποίο επιστρέφεις γράψε μέσα στο βρόγχο κάτω από το
    Code:
    min[i] = 2*m[i];
    αυτό εδώ
    Code:
    System.out.println(min[i]);
    Δεν γράφω Java (δουλεύω με το ξαδέρφακι της εγώ αλλά κάποτε τη δοκίμασα) αλλά υποθέτω ότι το παραπάνω θα παίξει.

Προεπιλογή

Αααα μάλιστα. Τις θέλω σε μορφή πίνακα αλλά τώρα που το είπες θα το βρω να εμφανίζονται κ όπως τις θέλω. Απλά είχα γράψει ένα αλλο προγραμματάκι που η return μου επέστρεφε αποτέλεσμα κ νόμιζα ότι γίνεται πάντα.

Code:
    public class average2dimArray
    {

public static double average(double m[][])
      {
          int rows = m.length;
          int cols = m[0].length;
          int ss = rows*cols;   // synolika stoixeia tou pinaka
          double a = 0;

for (int i=0 ; i<rows ; i++)
          {
              for (int j=0 ; j<cols ; j++)
              {
                  a = a + m[i][j];
                }
            }
            return a/ss;
        }
    }
    Σε αυτό όταν το τρέξω μετά μου δίνει αποτέλεσμα αλλά μπορεί να είναι επειδή είμαι στο BlueJ και έχει κάποιες ευκολίες...
    Θενκς

Προεπιλογή

Σχετικά με τον τελευταίο κώδικα. Κάπου αλλού (μάλλον από εκεί που καλείς την average) έχεις βάλει κάποια εντολή (println μάλλον) για να εμφανίσεις το αποτέλεσμα της average. Το return ποτέ δεν γράφει κάτι την οθόνη. Κάτι υπάρχει κάπου που κάνει εμφάνιση στην οθόνη. Κοίταξε το ξανά και εδώ είμαστε

Προεπιλογή

Όχι τίποτα άλλο. Έτσι οπως το εχω γραψει. Μάλλον είναι το BlueJ το οποίο παρέχει πολλές ευκολίες όπως να μην ξεκινάω με main κάθε φορά κ τέτοια...

Προεπιλογή

Main χρειάζεσαι πάντα. Ίσως η main είναι σε άλλο αρχείο η κάπου αλλού και δεν την έχεις πάρει είδηση. Πάντως κάπου υπάρχει. Ξαναδες λίγο καλύτερα ότι αρχεία κώδικα δημιουργεί το BlueJ και δοκίμασε. Εμείς εδώ είμαστε.

Προεπιλογή

Α αυτο εννοεις. Ναι βέβαια την δημιουργεί το BlueJ απλά δεν την βλέπει ο χρήστης. Κάπου υπάρχει όμως.

Μου φαίνεται ότι αυτό το θρεντ θα είναι αρκετά ενεργό μέχρι τις 3/9 που δίνω...

Προεπιλογή

Κάνε ένα ξεκαθαρίσμα με τα αρχεία που δημιουργεί το BlueJ και θα τα φτιάξεις όλα. Τώρα εμείς εδώ θα είμαστε μέχρι τις 3/9 και μακάρι να μπορούμε να σε βοηθήσουμε γιατί προσωπικά δεν είμαι javίστας.

Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤέλοςΤέλος

Παρόμοια θέματα

1. internet problems-SP2
    Από dominator στο φόρουμ Windows
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταία δημοσίευση: 07-09-2009, 01:02
  2. iPhone clone 2 SIM Ελληνικά, Java, shake control (56k warning)
    Από kailor στο φόρουμ Laptop, pda, ppc & κινητή τηλεφωνία κ.α.
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταία δημοσίευση: 26-02-2009, 19:50
  3. New PC problems...
    Από dhead στο φόρουμ Περιφερειακά-Γενικά-Προβλήματα για τα συστήματα
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταία δημοσίευση: 09-11-2008, 00:53

Bookmarks

Δικαιώματα δημοσίευσης

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα.
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέες απαντήσεις.
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα συνημμένα.
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
  • BB code is Σε λειτουργία
  • Smilies are Σε λειτουργία
  • [IMG] code is Σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is Σε λειτουργία
  • Ο κώδικας HTML είναι Εκτός λειτουργίας