Το έχει ακούσει κανείς αυτό, εννοώ το cloud panda antivirus....
Επειδή έτυχε ένα ωραίο πλήρες φορμάτ να κάνω εχτές στο laptop μετά από μια μαλ***α μου που πήγα και εγκατέστησα ένα πρόγραμμα που είχε ιό και μου έσβησε το system kernel και δεν μπορούσα να τον ξαναεπαναφέρω το σύστημα μου....
Οπότε πήρα και εγκατέστησα αυτό και μπορώ να πώ ότι είναι πολύ ελαφρό σαν πρόγραμμα και ότι στην διεργασία των windows πιάνει μόνο 252 K
Είναι ωραία τεχνολογία αυτή. Είχα διαβάσει παλιότερα για αυτή και τώρα που ο καθένας έχει γρήγορο internet αυτή η τεχνολογία είναι κάτι που μπορεί να πιάσει τόπο. Ψάχνοντας λίγο για το antivirus διάβασα ότι έχει αργή μηχανή scanning. Επίσης και εγώ που το εγκατέστησα το βλέπω πολύ φτωχό. Πχ δεν βρήκα κάπου επιλογές για εξαίρεση αρχείων και φακέλων κάτι το οποίο είναι χρήσιμο κατά τη γνώμη μου.
Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι είναι μια καλή αρχή μιας γενικότερης στροφής σε αυτή την τεχνολογία.
Αυτό λέω και εγώ. Σαν αρχή καλό είναι και γενικότερα αυτή η τεχνολογία έχει μέλλον αλλά πάντα σε συνδυασμό με local scanning (όταν χρειάζεται) και whitelisting γιατί αλλιώς το κάθε παραμικρό αρχείο στα ελέγχεται στους cloud servers και θα σου τρώει το bandwidth.
Είναι ωραία τεχνολογία αυτή. Είχα διαβάσει παλιότερα για αυτή και τώρα που ο καθένας έχει γρήγορο internet αυτή η τεχνολογία είναι κάτι που μπορεί να πιάσει τόπο. Ψάχνοντας λίγο για το antivirus διάβασα ότι έχει αργή μηχανή scanning. Επίσης και εγώ που το εγκατέστησα το βλέπω πολύ φτωχό. Πχ δεν βρήκα κάπου επιλογές για εξαίρεση αρχείων και φακέλων κάτι το οποίο είναι χρήσιμο κατά τη γνώμη μου.
Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι είναι μια καλή αρχή μιας γενικότερης στροφής σε αυτή την τεχνολογία.
Εδώ κάνεις λάθος... Μπορείς να επιλέξεις ακριβώς τους φακέλους ή και τους δίσκους που θέλεις να σκανάρεις....
Περίμενε. Εγώ μιλάω για whitelisting. Δηλαδή μέρη τα οποία βγαίνουν εκτός ακόμα και στο realtime scanning. Και όταν λέω whitelisting εννοώ ότι διαλέγεις τι θες να παραμείνει απ έξω και όλα τα υπόλοιπα μέσα στο scanning.
---------- Post added at 15:58 ---------- Previous post was at 15:42 ----------
Αρχικό μήνυμα από King_Of_Cats
Μπορουμε να μαθουμε πως λειτουργει ακριβως? Χρησιμοποιει δηλαδη συνδιασμενη υπολογιστικη δυνα,μη για να διεξαγει ελεγχο για ιους?
Αρχικό μήνυμα από http://www.addictivetips.com/windows-tips/what-is-cloud-antivirus-review-of-panda-cloud-antivirus-software-screenshots/
Unlike traditional antivirus software, cloud antivirus refers to the type of antivirus that runs on the cloud(remote server). Cloud Antivirus will scan all your files through the internet and run the tests on their own server, in this way it won’t disrupt any of your computer activity nor will it slow down your computer.
Another benefit of cloud antivirus is that instead of having to update traditional antivirus software routinely, it automatically updates the virus definitions in the cloud and then scans your files to see if it is infected with any of the new virus. It saves the headache of having to manage the antivirus software daily.
Users must have seamlessly fast DSL/Broadband connection in order to make full use of cloud antivirus, without the internet connection the cloud antivirus won’t work. It doesn’t mean that it won’t protect your computer when you are offline, Cloud Antivirus such as Panda Cloud Antivirus saves informations and signatures in the local cache which helps keep the system secure even when it goes offline.
Θα πρέπει να κάνει και local scanning γιατί δεν μπορεί πχ να ανεβάσει ένα αρχείο 10mb, να τσεκαριστεί στους servers και εσύ να περιμένεις το αρχείο να ανοίξει μέχρι αυτό γίνει uploaded, να σκαναριστεί και μετά το antivirus να πάρει το οκ για να αφήσει το αρχείο να ανοίξει. Αν δεν χρησιμοποιείται local scanning, τότε έχουμε το παραπάνω πρόβλημα και τότε ίσως ο έλεγχος γίνεται μέσω αποστολής checksum στους servers.
EDIT: Όπως είναι λογικό εκτελείται και local scanning. Δοκίμασα να σκανάρω μερικά αρχεία έχοντας ανοιχτό το wireshark για να δω αν θα πιάσω πακέτα δεδομένων. Δεν έπιασα τίποτα. Και ορίστε τι συμβαίνει...
Αρχικό μήνυμα από http://download.cnet.com/Panda-Cloud-Antivirus-Free-Edition/3000-2239_4-10914099.html
With Panda Cloud Antivirus, Panda Security is introducing a new protection model that utilizes a thin-client agent and server architecture which processes and blocks malware more efficiently than locally installed signature-based products. Traditional antivirus products for PCs rely on multiple locally installed technologies which intercept each file at different layers (entry vector, file system and execution) and scan them using various techniques (antivirus, heuristics, intrusion prevention, behavioral analysis, etc.). This process results in heavy usage of local PC memory and CPU resources, negatively impacting performance Panda Cloud Antivirus includes local and remote antivirus, anti-spyware, anti-rootkit, heuristics and goodware cache, while only consuming an average of 22 MB of RAM and 50 percent of the PC performance impact as compared to the industry average.
Τελευταία επεξεργασία από NGF. 19-04-2010 στις 17:17.
ναι, τώρα κατάλαβα τι λές.... Πάντως ένα ξέρω ότι επειδή είμαι full 24/7 είναι πάντως πολύ ελαφρύ και δεν μου χαλάει καθόλου μνήμη και μάλιστα κάνει πολύ γρήγορα local scanning...
Για την ακρίβεια διάβασα ότι δεν κάνει και τόσο γρήγορο scanning όσο περίμεναν άρα αυτό δεν το ακυρώνει ότι γενικά δεν είναι γρήγορο. Πάντως όντως είναι ελαφρύ κάτι που είναι λογικό αφού δουλεύει με διαφορετικό τρόπο. Υποτίθεται ότι ένα από τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας αυτής είναι ότι ξεφορτώνει το σύστημα άρα έτσι και πάλι το φόρτωνε τότε...
Bookmarks