Σελίδα 1 από 3 123 ΤέλοςΤέλος
Αποτελέσματα 1 μέχρι 10 από 24

Προεπιλογή Βοήθεια σχετικά με υδρόψυξη μητρικής

Λοιπόν έχω το εξής θέμα, πριν αρχίσω να αναφέρω ότι είμαι τεχνικός υπολογιστών αλλά μιας κ δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με υδρόψυξη δεν έχω ιδέα τι παίζει με το θέμα.

Έχω αγοράσει αυτήν εδώ την μητρική GIGABYTE GA-X58A-UD7 η οποία υποστηρίζει υδρόψυξη
    http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=3251

Και έχω και αυτό το σύστημα υδρόψυξης
    THERMALTAKE BIGWATER 770
    http://www.thermaltake.com/product_i...770&ov=n&ovid=

Το συγκεκριμένο σύστημα υδρόψυξη έχει μόνο παρελκόμενα για ψύξη επεξεργαστή.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το τι χρειάζεται ώστε με το ίδιο σύστημα υδρόψυξης να συνδέσω κ την μητρική.
    Παρακαλώ όποιος γνωρίζει αν μπορεί να γράψει ένα κειμενάκι για βοήθεια κ έναν κατάλογο με τα προϊόντα που χρειάζεται να αγοράσω για να συνδέσω κ την μητρική. Και μιλάω για οικονομική λύση έτσι, δεν θέλω τίποτα τρελά κιτ, ήδη έδωσα αρκετά για το σύστημα, φυσιολογικά σωληνάκια χρειάζονται κ αλλά 2 3 πράγματα που να επιτρέπουν στο σύστημα να βγάζει διπλή έξοδο κ είσοδο. Επίσης απ ότι κατάλαβα βλέποντας την μητρική νομίζω πως παίρνει ποιο λεπτό σωληνάκι οπότε πρέπει να γίνει πατέντα μάλλον. Όποιος γνωρίζει ας διαβάσει λίγο τις προδιαγραφές των προϊόντων ώστε να μου δώσει τις κατάλληλες πληροφορίες, φυσιολογικά για κάποιον που ασχολείται θα είναι κάτι πολύ εύκολο αυτό.
    Ευχαριστώ.
    Τελευταία επεξεργασία από darksign. 27-03-2010 στις 22:17.

Προεπιλογή

Τα έτοιμα w/c kits είναι κατα την γνώμη μου αρκετά αδύναμα σε σχέση με αυτά που τα φτιάχνεις κομμάτι κομμάτι εσύ.Το συγκεκριμένο που δείχνεις δεν είναι ικανό να ψύξει καν τον τετραπύρηνο i7 που όπως υποθέτω πήρες μαζί με την μητρική σου.Με μονό ψυγείο δεν μπορείς να ψύξεις πλέον τπτ..Καλύτερα να έπαιρνες μια high end αερόψυχτρα.Για να ψύξεις και το chipset της μητρικής σου θέλεις οπωσδήποτε ένα τετραπλό ψυγείο παρέα με μια καλή αντλία τύπου MCP655 άρα για μένα το συγκεκριμένο κιτάκι σου έχει δέσει τα χέρια :P

x4 B50

Προεπιλογή

μάλιστα...χμ
    βασικά ο επεξεργαστής ειναι ο
    INTEL CORE I7-975 EXTREME EDITION 3.33 GHZ

ηταν να παρω ψυκτρα αρχικα την noctua nh-d14
    αλλα επειδη ειναι τεραστια ειδα αυτοτ ο κιτ κ ειπα να το παρω, απ οτι λεει τουλαχιστον ειναι αρκετα δυνατο ωστε να ψυξει ολο το pc απο την σελιδα του κατασκευαστη δηλ που το τσεκαρα, πιστευω πως απο την ψυκτρα καλυτερη αποδοση εχει οποτε νταξι δεν πηγαν χαμενα τα χρηματα πιστευω οτι αξιζει, το θεμα ειναι θα μου πει καποιος τι εξτρα παρελκολμενα χρειαζομαι για να συνδεσω κ την μητρικη με το ιδιο κιτ?

Προεπιλογή

Για να το πήρες στάνταρ θα πιστεύεις ότι αξίζει..αλλά εγώ είμαι υποχρεωμένος να σου πω ότι δεν θα σου κάνει καλύτερη δουλειά από μια high end αερόψυχτρα.Το να συνδέσεις δε και το northbridge μπλοκάκι της μητρικής σου απάνω του, τότε είναι που θα έχεις και πρόβλημα από πάνω...αλλά αφού επιμένεις το μόνο που χρειάζεσαι είναι σωλήνας υδρόψυξης.Και τα δύο έχουν 3/8 ρακόρ άρα το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συνδέσεις την έξοδο του σωλήνα του cpu block σου στην είσοδο του northbridge block της μητρικής σου και μετά την έξοδο του στο ψυγείο του κιτ σου...αλλά και πάλι τσάμπα ο κόπος αφού όπως λέει και εδώ

"Gigabyte are still basically using the same "high-end" cooler that they unveiled with the EP45T-Extreme, and we aren't really a fan of it. Although it looks robust and it works acceptably at cooling the X58 chipset, it features a totally inept design. As you can see, the only thing connecting the bottom layer to the top layer are fins. Now fins are designed to dissipate heat, not transfer it. There is very little contact area between the two layers. This makes water cooling pointless, since very little of the heat load is actually being transfered to top layer. A better design would be to allow users to manually install the water block directly to the bottom layer, and to have a proper fin assembly for the majority who use air cooling."
    Τελευταία επεξεργασία από DevilCry. 28-03-2010 στις 09:11.

x4 B50

Προεπιλογή

νομιζω φιλε μου πως αυτο που λες ειναι εντελως λαθος, οσον αφορα την συνδεσμολογια ενωω,
    εσυ προτινεις απ την μητρικι μετα να πηγαινει στον επεξεργαστη κ μετα στην ψυκτρα, με αυτον τον τροπο το ζεστο νερο που θα υπαρχει στην μητρικη θα μεταφερεται στον επεξεργαστη οποτε θα εχω κανει μια τρυπα στο νερο που λενε!
    το σωστο ειναι να βγαλω 2 εξοδους κ 2 εισοδους απ το συστημα ωστε το νερο απο το καθενα να καταλληγει στην ψυκτρα κατευθειαν,
    κ τετοιες συμβουλες δεν νομιζω πως βοηθανε κ τοσο, οπως ειπα ειμαι ασχετος με το θεμα με το να μου προτινεις απλα να παρω σοληνακι νομιζω πως ειναι προφανες, εχω καταλαβει κ μονος μου τι πρεπει να γινει, το θεμα ειναι οπως ειπα κ πριν οτι το μπλοκ τις μητρικης παιρνει ποιο λεπτο σολινακι απο το μπλοκ του επεξεργαστη οποτε πρεπει να γινει καποια πατεντα στις 2 εξοδους κ εισοδους, κ προφανως θελω να γραψει καποιος αναλυτικα τα προιοντα τα οποια χρειαζομαι κ οχι απλα συμβουλες του τυπου θα συνδεσεις τα κοκοψοψαρα με τα ψιψινια κ εισαι κομπλε !
    Τελευταία επεξεργασία από darksign. 28-03-2010 στις 09:18.

Προεπιλογή

Quote Αρχικό μήνυμα από darksign View Post
    Και μιλάω για οικονομική λύση έτσι, δεν θέλω τίποτα τρελά κιτ, ήδη έδωσα αρκετά για το σύστημα, φυσιολογικά σωληνάκια χρειάζονται κ αλλά 2 3 πράγματα που να επιτρέπουν στο σύστημα να βγάζει διπλή έξοδο κ είσοδο..
    Όταν λες από την αρχή ότι δεν θες να ξοδέψεις φράγκο τότε τι θες να σου πούμε?Για να κάνεις την δουλειά που θες απλά πρέπει να ακολουθήσεις αυτό που σου είπα.Από αντλία τανκ-cpu-ΝΒ-ψυγείο-αντλία ή αντλία τανκ-ψυγείο-nb-cpu-αντλία...και από την αρχή σου έχω πει ότι ότι και να κάνεις με το συγκεκριμένο κιτ θα κάνεις μια τρύπα στο νερό.Εγώ διάβασα ότι και το ρακόρ του nb και του cpu block είναι ίδιου διαμετρήματος 3/8.Αν είναι διαφορετικά όπως λες πάλι μπαίνει άλλο ένα εμπόδιο σε αυτό που θέλεις να κάνεις αφού εξομοιώνοντας την διάμετρο του κυκλώματος μόνο καλό δεν θα δεις(κοινός ένας σοβαρός άνθρωπος που ασχολείται με νερό δεν θα στο συστήσει).Επίσης για να αποφύγεις το ζεστό νερό από το nb να πηγαίνει στην cpu μετά θες άλλο ένα ψυγείο...ή αγοράζεις ένα τετραπλό και κάνεις αυτό που σου είπα από την αρχή.Δεν είναι λάθος η συνδεσμολογία αυτή.Όλοι το κάνουν απλώς αποφασίζεις ανάλογα το χώρο που έχεις στο case.Η δύο διπλά ή ένα καλό τετραπλό.

Τώρα από την στιγμή που λες ότι έχεις καταλάβει και μόνος μου τι πρέπει να κάνεις τι μπαίνεις στο κόπο και ρωτάς??Για να αντικρούσεις τις συμβουλές μου σε ένα θέμα που εσύ ο ίδιος λες ότι είσαι άσχετος?Μείνε λοιπόν στις δικές σου θεωρίες του στυλ "κοκοψοψαρα με τα ψιψινια κ εισαι κομπλε" και καλή επιτυχία στο τερατούργημα που προσπαθείς να διαπεραιώσεις

x4 B50

Προεπιλογή

ασε μας ρε φιλε.
    ειπα οτι δεν εχω ξανασχολιθει με υδροψυξη οχι οτι ειμαι ηλιθιος.
    οτι εχεις πει μεχρι τωρα δεν απανταει σε κανενα απο τα ερωτηματα μου,
    προιοντα σε λινκ ζηταω απο μαγαζια η οτιδιποτε να παω να τα αγορασω!τι ποιο απλο δηλαδη ελεος!
    εσυ στο πρωτο σου ποστ λες οτι δεν αξιζει καν!ασχετο εντελως δηλ μ αυτο που ρωταω.
    βαση κοινης λογικης καταλαβαινω τι πρεπει να κανω τι πρεπει να αγορασω δεν ξερω.κ λεω οτι το μπλοκ τις μητρικης μαλλον παιρνει ποιο λεπτα σωλινακια με το ματι δηλ που το βλεπω ειναι ποιο λεπτα απο του επεξεργαστη αν ειναι το ιδιο πραγμα καλως δεν το ξερω γι αυτο μπηκα εδω κ ρωταω.
    κ μαλλον θα χρειαστει κ δευτερο ψυγιακη απ οτι καταλαβα για σωστη ψυξη απο κει κ περα η αντλια αντεχει να τροφοδοτισει κ τα 2

οποιος μπορει να δωσει λινκ για προιοντα που πρεπει να παρω καλως, αντε να δωσω το πολυ αλλα 40¤ για τα υπολοιπα!αυτο ενωω δεν ειπα οτι δεν δεινω φραγο.
    Τελευταία επεξεργασία από darksign. 28-03-2010 στις 13:31.

Προεπιλογή

ok λίγο ηρεμία παιδιά...
    φίλε darksign ο φίλος Devilcry να βοηθήσει θέλει...

η γνώμη μου είναι να μας πεις μέχρι πόσα λεφτά θες να διαθέσεις και τι σκοπεύεις να ψύξεις στο συστημα σου...cpu και μητρική; έτσι ώστε να σε βοηθήσουμε...

CM Stacker RC-833 Limited Edition | E5200 WolfDale - CM Hyper Z600 | GigaByte ga-p35-ds3l | 2 x 2gb 800mhz | Sapphire RADEON HD 5850 | TT TR2-470 | Win 7 x64 |

Προεπιλογή

με το ιδιο συστημα υδροψυξης θελω να ψυξω μητρικη κ επεξεργαστη.
    η αντλια αντεχει οποτε μαλλον ψυγιακη θα χρειαστω ελεγα να σκασω αλλα 40 ευρω το πολυ
    δεν ξερω αν αυτο εδω θα κανει την δουλεια
    http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?...-12CM-RADIATOR

κ απο κει κ περα τα υπολοιπα ειναι θεμα συνδετιρων κ σωληνακια. τα οποια ενοειτε οτι δεν ξερω απο διαμετρους κτλ τι παιζει γι αυτο μπηκα εδω να ρωτησω ωστε να παω σ ενα μαγαζακι να ρωτησω να τελειωνω με το θεμα, γιατι εχω αφησει ανοιχτο το pc.δεν ειχα δει οτι η μητρικη δεχοταν υδροψυξη κ οταν το πηρα ειπα να το φτιαξω μην κανω μισες δουλειες κ το ξανανοιγω στο μελλον.

Προεπιλογή

Καλώς ήρθες στο site μας και καλή διαμονή ........

όπως βλέπω και εγώ όλα που θέλεις να συνδέσεις είναι 3/8 .... πάλι αν έχεις κάποιο διαφορετικό διαμέτρημα θα πρέπει να πάρεις μια ''μούφα-διαστολή'' από κατάστημα υδραυλικών και να κάνεις την δουλειά σου .....

ο devicry το κατέχει το θέμα μια και ασχολείται με νεράκι τουλάχιστο 4-5 χρόνια .... και νομίζω ότι μόνο να σε βοηθήσει θέλει ... και όχι τίποτα άλλο ....
    τα μονά ψυγεία και εμένα με προβληματίζουν πάντως με τον i7 .....
    .... Ps3 - Lead3R ...

Σελίδα 1 από 3 123 ΤέλοςΤέλος

Παρόμοια θέματα

1. Αγορά μητρικής
    Από Underdogg στο φόρουμ Μητρικές
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταία δημοσίευση: 19-11-2010, 00:41
  2. Κουτί και υδρόψυξη
    Από dark22 στο φόρουμ Πωλήσεις
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταία δημοσίευση: 08-11-2009, 18:08
  3. Σφίξιμο-βίδωμα μητρικής στο κουτί
    Από dominator στο φόρουμ Περιφερειακά-Γενικά-Προβλήματα για τα συστήματα
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταία δημοσίευση: 26-04-2009, 17:01
  4. Δείξτε την υδρόψυξη που έχετε!!!
    Από mihalis2001gr στο φόρουμ Υδρόψυξη
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταία δημοσίευση: 28-10-2008, 22:51

Bookmarks

Δικαιώματα δημοσίευσης

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα.
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέες απαντήσεις.
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα συνημμένα.
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
  • BB code is Σε λειτουργία
  • Smilies are Σε λειτουργία
  • [IMG] code is Σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is Σε λειτουργία
  • Ο κώδικας HTML είναι Εκτός λειτουργίας