Σελίδα 1 από 2 12 ΤέλοςΤέλος
Αποτελέσματα 1 μέχρι 10 από 12
    Nikgr's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    09-07-2008

Προεπιλογή Δημιουργία βάσης δεδομένων

Θέλω να φτιάξω λίγο το δίκτυο στην κλινική που εργάζομαι, μιας και προς το παρόν μιλάμε για primitive καταστάσεις.
    Ένας αρχαίος υπολογιστής και αρχεία ασθενών σε απλά word αρχεία, χωρίς καν backups...

Μιας και μιλάμε για απόρρητους ιατρικούς φακέλους, σημασία μεγάλη έχει η ασφάλεια των δεδομένων (εντός και εκτός δικτυου).

Θέλω να φτιάξω μια βάση δεδομένων που θα είναι προσβάσιμη απο κάποιους τοπικούς υπολογιστές (και ίσως και με απομακρυσμένη πρόσβαση απ' το σπίτι).

Σκεφτόμουν να φτιάξω κάτι σε mysql/php, ώστε να μπορούν οι άλλοι υπολογιστές να έχουν πρόσβαση στον server μέσω browser.

Eπειδή βέβαια δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία στο θέμα, ήθελα και καμιά άλλη άποψη απο κάποιον εδώ μέσα που ίσως ξέρει κάτι παραπάνω.

Δεν έχω πολύ διαθέσιμο χρόνο, οπότε να μην ξοδέψω χρόνο σε λάθος κατεύθυνση.
    Ευχαριστώ.

Image
    Hometheater PC: intel Dualcore 5300, 4GB ram, ati 5770 με έξοδο DTS HD master audio και Dolby TrueHD, 3x 2TB WD green
    Eνισχυτής: Onkyo TX-SR608
    TV: Panasonic plasma 50''
    Ηχεία: Crystal audio TX-T2-12 5.1

Πώς να απολαύσετε DTS HD master audio και Dolby trueHD στο PC σας
    Οδηγός undervolting για μείωση θερμοκρασιών-θορύβου-κατανάλωσης στα laptops

Chris123's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    15-02-2009

Προεπιλογή

Φαντάζομαι οτι κάτι τέτοιο χρειάζεται άδεια από τον διευθυντή της κλινικής και από την διοίκηση του νοσοκομείου . Πρώτα τσεκαρέ αυτό .

Nikgr's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    09-07-2008

Προεπιλογή

Εννοείται ότι τα έχω.
    Βασικά ο διευθυντής μου το ζήτησε, γιατί είμαι ο μόνος γιατρός που ξέρει 5 πράγματα παραπάνω απο υπολογιστές.

Παρακάτω?

Image
    Hometheater PC: intel Dualcore 5300, 4GB ram, ati 5770 με έξοδο DTS HD master audio και Dolby TrueHD, 3x 2TB WD green

Chris123's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    15-02-2009

Προεπιλογή

Για παρακάτω , σε ότι έχει να κάνει με τεχνικά θέματα , προσωπικά δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί οι γνώσεις μου στους υπολογιστές δεν φτάνουν σε τέτοια ύψη . Σκέπτομαι όμως ότι αν θέλεις remote access σε τέτοια αρχεία , πρώτον χρειάζεσαι έναν server (home-soho) . Στην συνέχεια πρέπει να αποφασίσεις σε τι μορφή θα κρατάς τα αρχεία (και αν αυτά θα είναι κλειδωμένα από μόνα τους ή την ασφάλεια των δεδομένων θα την παρέχει ο server ή και τα δυο μαζί) . Θα είναι καρτέλες με επισυναπτόμενα (ιστορικό , διαγνωστικές απεικονίσεις , βιοχημικές εξετάσεις κλπ) ? Θα είναι απλές βάσεις δεδομένων σε μορφή excel ? Θα είναι word κείμενα ?

Στο θέμα της ασφάλειας έχω να πω ότι ΔΕΝ υπάρχει ! Το μόνο ασφαλές που ξέρω εγώ είναι removable σκληροί που θα τους κλειδώνεις κάπου όταν δεν χρειάζεσαι τα δεδομένα (αλλά με τον τρόπο αυτό ξεχνάς το remote access over internet ή lan ) .

Chris123's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    15-02-2009

Προεπιλογή

Ρίξε και μια γρήγορη ματιά σε αυτό :

http://www.ygeiasprotypon.gr/Present...Sustnmatwn.pdf

King_Of_Cats's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    02-02-2009

Προεπιλογή

Βασικα το πρωτο που θα χρειαστεις ειναι στην κλινικη να εχει σταθερη IP συνδεση διαδικτυου και να ειναι συνδεδεμενοι ολοι οι υπολογιστες στο δικτυο που επιθυμεις με σωστο subnetting. Εννοιειται πως ο/οι servers θα εχουν σταθερη IP οπως και ολοι οι υπολογιστες που εχουν τα αρχεια τα οποια θα θελεις να κανεις απομακρυσμενη τροποποιηση.

Αφου εχεις ενα ορθο LAN οπως περιεγραψα στην κλινικη, τοτε θα ενεργοποιησεις το Remote Desktop στους υπολογιστες που θελεις να εχεις προσβαση.
    Μετα θα ανοιξεις μια port για Remote Desktop στο router η firewall της κλινικης.
    Και τελειωσες!!!

Τοτε απο οποιοδηποτε σημειο του κοσμου θα μπορεις να κανεις οτι θελεις μεσα στο δικτυο της κλινικης σε οποιο δηποτε μηχανημα στο δικτυο αν ξερεις την πραγματικη/ιντερνετ ΙΡ του.

Εννοειται πως θα βαλεις κωδικους σε ολα τα μηχανακια και να ξερουν μονο λιγα ατομα να κανουν Log-In.
    Θα μπορουσες να το κανεις αυτο και με VPN, αλλα αφου δεν σε ενδιαφερει πολυ η ασφαλεια, τοτε, δεν το χρειαζεσαι.

Nikgr's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    09-07-2008

Προεπιλογή

Παιδιά δε θέλω να κάνω remote desktop.

Θέλω μέσω browser οι users που θα ορίσω να έχουν διαφορετικά privileges και να βλέπουν τη database που θα έχω στον server. (στον οποίο μόνο εγώ θα έχω απόλυτα δικαιώματα)
    Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει ο καθε user με remote desktop στη βάση και να τη σβήσει ή να τα κάνει "μαντάρα."

Την πρόσβαση απο το σπίτι ας την αφήσουμε προς το παρόν στην άκρη, γιατί απ' ότι μου είπαν δεν υπάρχει static IP.
    Έστω όμως σε επίπεδο τοπικού lan να μπορεί να γίνει αυτό που λέω.

Remote desktop ξέρω κι εγώ. Δε θα καθόμουν να ρωτήσω κάτι τόσο απλό.

Image

Προεπιλογή

Και εγώ πιστευώ ότι μια κατάσταση server στο pc με τη βάση είναι το καλύτερο για όλους.
    Για να τελειώνεις πιο γρήγορα και να αισθάνεσαι πιο σίγουρος, μπορείς να κάνεις το τρελό. Να πάρεις ένα free forum software και φτιάχνοντας κατηγορίες/forums/threads να κάνεις μια οργάνωση. Ίσως ακούγεται γελοίο αλλά είναι πολύ καλύτερο από το υπάρχον σύστημα και τελικά όχι τόσο άσχημο όπως το σκέφτομαι εγώ τουλάχιστον.

Μετά βέβαια αν το project δεν είναι τεράστιο, βρίσκεις κάποιον που δέχεται να φτιάξει το σύστημα χωρίς πληρωμή ή το κάνεις μόνο σου προσέχοντας πολύ την αρχιτεκτονική του συστήματος για να μην έχεις προβληματάκια ειδικά στην ασφάλεια και σταθερότητα.

Chris123's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    15-02-2009

Προεπιλογή

Καθολου ασχημη η ιδεα του NGF . Για το θεμα της ασφαλειας δεν γνωριζω αλλα με ενα συστημα foroum μπορεις να εχεις και επισυναπτομενα εγγραφα και να ορισεις δικαιωματα και πολλα πολλα ακομα .

Προεπιλογή

Αυτό ακριβώς. Κατηγορίες, υπο-φόρουμ και γενικά όσο βάθος θες με ότι permission θες. Αν σου αρέσει σαν ιδέα μπορείς να δεις το SMF forum software.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤέλοςΤέλος

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 4
    Τελευταία δημοσίευση: 18-05-2009, 13:19
  2. Απαντήσεις: 0
    Τελευταία δημοσίευση: 01-04-2009, 14:47
  3. Πρόγραμμα για δημιουργία partition
    Από Duncan1 στο φόρουμ Software γενικά
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταία δημοσίευση: 09-12-2008, 16:41
  4. Απαντήσεις: 6
    Τελευταία δημοσίευση: 24-10-2008, 20:09
  5. Η zotac προχωρά στη δημιουργία External OC Control Panel
    Από crio στο φόρουμ Λοιπά περιφερειακά & αξεσουάρ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταία δημοσίευση: 26-08-2008, 15:02

Bookmarks

Δικαιώματα δημοσίευσης

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα.
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέες απαντήσεις.
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα συνημμένα.
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
  • BB code is Σε λειτουργία
  • Smilies are Σε λειτουργία
  • [IMG] code is Σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is Σε λειτουργία
  • Ο κώδικας HTML είναι Εκτός λειτουργίας