Σελίδα 1 από 2 12 ΤέλοςΤέλος
Αποτελέσματα 1 μέχρι 10 από 12
    LagosX's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    06-12-2008

Προεπιλογή Cygwin Help Please!

Γεια σας παιδες!
    στο σχολειο σημερα μας εβαλε ο καθηγητης να κανουμε κατι βλακιουλες μ αυτο το προγραμμα!
    μου αρεσει παρα πολυ και σκεφτομαι να ασχοληθώ!
    μπορειτε να μου πειτε απο που να τα κατεβασω και να μου πείτε και τιποτα αλλο βασικό?

Προεπιλογή

Linux emulator είναι για windows κατά κάποιο τρόπο.Αλλά έχει πολλούς περιορισμούς.
    Πχ δε μπορείς να τρέξεις Linux native εφαρμογές, και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν έχει την απόδοση συστήματος unix!!!!
    MacBook Air 13.3" - 2.13Ghz - 256Gb SSD - 4Gb Ddr3

LagosX's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    06-12-2008

Προεπιλογή

οκ!install πως κανω?που θα το βρω αυτο?απο το κανονικο σιτε?

Προεπιλογή

Nαι, google it. Είναι free αν θυμάμαι καλά.Πρέπει να έχει οδηγίες στη σελίδα του

LagosX's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    06-12-2008

Προεπιλογή

το κατεβαζω αλλα αυτο που μου κατεβαζει ειναι ενα προγραμμα που χρειαζεται και αλλα αρχεια και μου ζηταει download sites για να κατεβασει τα αλλα αρχεια...δεν ξερω ομως αυτα τα σιτε!

LagosX's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    06-12-2008

Προεπιλογή

δεν εχει κανενα στα "available download sites" !!!
    τι να κανω?

Προεπιλογή

Όπως είπε και ο Μιχάλης. Σου φτιάχνει ένα (ψευτό)περιβάλλον Linux το οποίο με τίποτα δεν συγκρίνεται με πραγματικά περιβάλλον Linux. Κατεβάζεις από εδώ το αρχείο με το οποίο κάνει εγκατάσταση το υπόλοιπο σύστημα. Δηλαδή μόλις το τρέξεις σου λέει που να εγκαταστήσει το cygwin, τι πακέτα να βάλει όπως πχ compilers και εφαρμογές κτλ και μετά αφού στη συνέχεια διαλέξεις mirror σου κατεβάζει ότι έβαλες και κάνει εγκατάσταση. Θα το δεις και μόνος σου. Αλλά πραγματικά στο λέω. Πήγαινε σε κανονικό Linux environment. Βάλε ένα ubuntu ή sidux και παίξε σωστά και natively. Εξάλλου στο cygwin δουλεύεις με κονσόλα και εντολές Linux. Δηλαδή δεν κερδίζεις τίποτα και πρέπει να είσαι συνηθισμένος σε Linux περιβάλλουν με κονσόλα. Οπότε καρφί για Linux κανονικό. Αν πάλι θες να συνεχίσεις αν και το βλέπω άσκοπο να μην πας σε ένα ubuntu και να παίξεις εκεί με κανονική κονσόλα τότε δες εδώ ένα mini tutorial

Προεπιλογή

Σωστός ο NGF, δοκίμασε με ubuntu live cd άμα δε θέλεις να μπλέκεις με εγκατάσταση, και αν σου αρέσει το βάζεις μόνιμα.

RealNC's Avatar
    Ημερομηνία εγγραφής
    26-06-2008

Προεπιλογή

To Cygwin είναι ΜΟΝΟ για να κάνεις porting εφαρμογές Unix/Linux σε Windows. Αν δεν είναι αυτός ο σκοπός σου, είναι πολύ μα πολύ πιο εύκολο να βάλεις απλά Linux είτε ως dual boot είται ως guest στο VMWare.
    I made Bill Gates a very happy man; I stopped pirating his software: http://www.opensuse.org

CPU: Intel Core i5 2500K. Ψήκτρα: Xigmatek Achilles S1284 HDT. Mainboard: MSI P67A-C43 B3. RAM: Corsair XMS3 4GB (2x2) 1333 9-9-9-24 (TW3X4G1333C9). GPU: GeCube Radeon 4870. Powered by Gentoo Linux 64-bit

Προεπιλογή

Άσε ρε μην το τρομάζεις το παιδί!
    Βασικά ο καθηγητής τους προφανώς τους έβαλε να παίξουν με εντολές cd, ls κτλ και όχι κάνα compile οπότε (αν και εγώ όπως είπα και πάνω δεν το προτείνω και καλύτερα να δοκιμάσει κανονική κονσόλα linux) το cygwin είναι ένα τρόπος να έρθει το παιδί σε μια επαφή με την κονσόλα άρα μην τον τρομάζεις με για το τι ακριβώς κάνει το cygwin.... Αν τυχόν φοβάται να πάει κατευθείαν σε κανονική κονσόλα και αισθάνεται καλύτερα να παίζει σε ένα παράθυρο πρώτα, τότε το cygwin θα είναι μια γέφυρα προς το Linux και η λέξη "porting" νομίζω ότι θα έκανε κάποιον να το παρατήσει.

Φιλικά πάντα πιστεύοντας ότι στους εντελώς νέους είναι καλύτερα να αποκρύπτονται κάποια πράγματα όταν είναι πολύ αρχή.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤέλοςΤέλος

Bookmarks

Δικαιώματα δημοσίευσης

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα.
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέες απαντήσεις.
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα συνημμένα.
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
  • BB code is Σε λειτουργία
  • Smilies are Σε λειτουργία
  • [IMG] code is Σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is Σε λειτουργία
  • Ο κώδικας HTML είναι Εκτός λειτουργίας